ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ
Arı sütü, 6-12 günlük genç işçi arıların başlarındaki salgı bezlerinden salgılanan, besin değeri oldukça yüksek, beyaz renkli, peltemsi, hafif acımtırak bir arı ürünüdür.
Devam Et
Arı ürünleri bal; türk gıda kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğinde bal, arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde olarak...
Devam Et
Bal neden şekerlenir? Çiçeklerden derlenen bütün ballar, kovandan çıkarıldıktan birkaç saat sonra en geç bir sene içinde mutlaka şekerlenirler. Yalnız böğürtlen balı şekerlenmez. Şekerlenme süresi balın derlendiği çiçeğe bağlıdır.
Devam Et
Arı ürünü olan bal, türk standartları enstitüsünün bal standardında bitkilerin çiçeklerinde bulunan nektarların veya bitkilerin canlı kısımlarından yararlanarak bazı eşkanatlı böceklerin salgıladığı tali maddelerin balarıları (apis mellifera) tarafından toplanması vücutlarında bileşimlerinin...
Devam Et
Balmumu, 13-18 günlük genç işçi arıların son 4 çift karın halkaları üzerinde bulunan mum salgı bezlerinden salgılanan ve arı tarafından petek yapımında kullanılan bir maddedir.
Devam Et
En iyi arı ırkları, arıcılıkla uğraşanlar için genellikle verimlilik, dayanıklılık, hastalıklara karşı direnç, ısınma-soğuma özellikleri ve davranışları gibi birçok faktöre göre değerlendirilir.
Devam Et
Polen arıların gelişmelerinde ve görevlerini yapabilmelerinde hayati öneme sahip bir maddedir. Şayet kolonide polen yoksa yavru gelişimi durur, kolonide büyük bir panik başlar.
Devam Et
Propolis işçi arılar tarafından ağaçlardan toplanan ve yine işçi arılar tarafından kovanda çatlak yerlerin kapatılmasında, kovana giren ve ölen yabancı böceklerin kokuşmasının önlenmesinde, petek hücrelerinin ve kovan iç cidarının parlatılmasında ve yavru alanlarının hastalıklardan korunmasında...
Devam Et
Sayfalar (1 - 1)
1