SERTİFİKALI TOHUMLUK: Tescilli veya üretim izinli çeşitlerin tarla ve laboratuar kontrolleri yapılan, standartlara uygunluğu belirlenen, ambalajlanmış ve etiketlenmiş tohumluklara denir.


SERTİFİKALI TOHUMLUK SINIFLARI


1) ELİT TOHUMLUK

  1. a) Çok az miktarda bulunur
  2. b) Islahçı, çeşit sahibi veya bunların yetki verdiği araştırma kuruluşları tarafından üretilir
  3. c) Beyaz üzeri mor etiketle etiketlenir.
  4. d) Orijinal tohumluk elde etmek için üretilir

2) ORJİNAL TOHUMLUK

  1. a) Sınırlı miktarda bulunur
  2. b) Islahçı, çeşit sahibi veya bunların yetki verdiği araştırma kuruluşları tarafından üretilir.
  3. c) Beyaz etiketle etiketlenir.
  4. d) Yapılan tarla ve laboratuar kontrolleri sonucunda orijinal tohumluk standartlarını tutan tohumluklardır.
  5. e) Kendisi ve sertifikalı tohumluk elde etmek için kullanılır.

3) SERTİFİKALI TOHUMLUK

  1. a) Çok miktarda bulunur.
  2. b) Özel ve resmi tohumculuk kuruluşlarının kontrolü altında yetiştirilir.
  3. c) Yapılan tarla ve laboratuar kontrolleri sonucunda sertifikalı tohumluk standartlarını tutan tohumluklardır
  4. d) Ticari olarak üretilen ve üreticiye satılan tohumluklardır.

4)HAM TOHUMLUK: Orijinal ve sertifikalı tohumluk standartlarında üretilen, nihai olarak sertifikalandırılmamış tohumlukları ifade eder.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
B
  • Bahar
  • ***@sorhocam.com
Tohumluk için üretim yaptığımızda normal üretime göre farklar nelerdir? Bunu öğrenmek istiyorum.
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?