Makarnanın Su Absorpsiyonu Analizi Nasıl Yapılır?

Makarnanın Su Absorpsiyonu


Yöntemin Prensibi
 
Makarna kalitesini belirlemek amacı ile kullanılan gravimetrik bir yöntemdir
 


Deneyin Yapılışı
 
Makarnada suya geçen madde miktarı deneyinden elde edilen pişmiş  makarnalar tartılır (m2). İlk deney başlarken alınan  örnek ağırlığı, m1, (pişmemiş makarna 25 g) pişmiş makarna ağırlığından çıkarılarak absorbe edilen su miktarı bulunur.


 
Hesaplamalar
 
Su Absorpsiyon Değeri (%) = (m2- m1)x 100 / m1
 
m2 = Makarnanın piştikten sonraki ağırlığı,g
m1 = Makarnanın piştmeden önceki ağırlığı,g


 
Sonuçların Değerlendirilmesi


Makarnanın kalitesi arttıkça su absorplama değeri de artar.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?