Mono Sodyum Fosfat Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Tanımı ve Kullanım Alanı

Özellikler: Uygun vantilasyonu sağlanmış alanlarda kullanılmalıdır. Ciltle uzun süreli ve tekrarlı temasından sakınılmalı, solunmamalı, yutulmamalıdır. Kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdır. Uyumsuz maddelerden uzak tutulmalıdır.


Kullanım alanları

Gıdalarda tampon ve emulgatör olarak kullanılır. Soğutma işleminden önce yumurta sarı rengini korumak için, kuru toz meşrubatlarda, efervesan tozlarda ve laktasiflerde asit bileşeni olarak ve hazır pudinglerde jelleşme hızlandırıcısı olarak kullanılır. Metal bitirme, asit tipi metal temizleyicilerde pH kontrol, su muamelesi, deterjanlar, tekstil, yağ delme çamuru, delici çamur muamelesi, dağıtıcı ajan, sertlik stabilizasyonu, peynir işleme (emülsifiye etme özellikleri yağın dağılmasına imkân verir ve kolay erimesini sağlar) gibi uygulamalarda kullanılır. 0-20 oC arasında serin ve kuru ortamda saklanmalı ve üretim tarihinden itibaren iki yıl içerisinde tüketilmelidir.

İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?