Sitrik Asit Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Sitrik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Görünümü : Beyaz katı kristal haldedir.
Kimyasal Adı : E330, 3-hydroxypentanedioic acid, 3-carboxylic acid, Hydrogen citrate
Kimyasal Formülü : C6H8O7
Ambalaj Şekli : 25 kg. lık torbalarda bulunur.
Özellikleri : Monohidrat ve anhidrat olarak bulunur. Monohidratta bir molekül, anhidratta ise hiç su bulunmamaktadır. Bu nedenle monohidratın % 7 si sudur ve daha ucuzdur.

Kullanım Alanları

  • Gıdada ürünün dayanıklılığını artırmak amacıyla kullanılır. pH ı kontrol eder.
  • Alkolsüz içeceklerde tat verme amacı ile kullanılır.
  • Şekerleme ve ilaç yapımında kullanılır. Şekerleme yapımında şekerin kristalleşmesini engeller. 
  • İçecekler, mayalı gıda ürünleri, bira, şarap, peynir, bisküviler, lokumlar, kekler, dondurulmuş 
  • Balık, dondurma, reçeller, jöle, dondurulmuş patates, şerbetler, hazır çorbalar, salça ve konservelerde yaygın olarak kullanılır.
  • 5.Banyo ve mutfak temizleyicilerinde katkı maddesi olarak kullanılır. 
  • 6.Endüstride çelikten pası gidermek için kullanılır. 
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
SA
  • sinan alp
  • ***@
vitamin c yerine alınabilir mi?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?