Adipik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Görünümü : Saf halde katı, hafif ekşi ve kokusuz bir maddedir.
Kimyasal Adı : Hexanedioic acid; 1,4-Butane DicarboxylicAcid
Kimyasal Formülü : HOOC(CH2)4COOH


Tanımı ve Kullanım Alanı

  1. Kuru gıda karışımlarında düzgün yapı ve hafif ekşi aroma sağladığı için tercih edilmektedir.
  2. Üzüm aromalı gıdalara ilave edildiğinde takdirde kalıcı bir tat ve koku verir.
  3. Tamponlayıcı ve nötralize edici özelliğiyle FDA‟dan kullanım izni almıştır.
  4. Kabartma tozlarında kabartıcı, meşrubat ve meyve suyu tozlarında asitlendirici, eritme peynirlerinde erime karakteristiğini oluşturucu, tekstürü geliştirici ve düzeltici olarak kullanılmaktadır.
  5. Ayrıca sebze konserveciliğinde, gıda endüstrisinde ve şekerleme imalatında aroma ekstraktlarında asitlendirici olarak değerlendirilir.
  6. Adipik asit çok az miktarlarda bile etkilidir ve ucuz bir üründür.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?