Sitrik Asit Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Sitrik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Görünümü : Beyaz katı kristal haldedir.
Kimyasal Adı : E330, 3-hydroxypentanedioic acid, 3-carboxylic acid, Hydrogen citrate
Kimyasal Formülü : C6H8O7
Özellikleri : Monohidrat ve anhidrat olarak bulunur. Monohidratta bir molekül, anhidratta ise hiç su
bulunmamaktadır. Bu nedenle monohidratın % 7 si sudur ve daha ucuzdur.

 

Kullanım Alanları

  • Gıdada ürünün dayanıklılığını artırmak amacıyla kullanılır. pH ı kontrol eder.
  • Alkolsüz içeceklerde tat verme amacı ile kullanılır.
  • Şekerleme ve ilaç yapımında kullanılır. Şekerleme yapımında şekerin kristalleşmesini engeller.
  • İçecekler, mayalı gıda ürünleri, bira, şarap, peynir, bisküviler, lokumlar, kekler, dondurulmuş
  • Balık, dondurma, reçeller, jöle, dondurulmuş patates, şerbetler, hazır çorbalar, salça ve konservelerde yaygın olarak kullanılır.
  • Banyo ve mutfak temizleyicilerinde katkı maddesi olarak kullanılır.
  • Endüstride çelikten pası gidermek için kullanılır.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?