Ellerinizi Kokutmadan Sarımsak Soymak İçin Mutlaka Yapın!

Sarımsak mutfakta harika bir lezzet ama en büyük sıkıntısı elde kalan kokusu. İşte elleri kokutmadan sarımsak soymanın pratik yöntemleri:

Ellerinizi Kokutmadan Sarımsak Soymak İçin Mutlaka Yapın!

🧄 Eller Kokmadan Sarımsak Soyma Yöntemleri

1. Kavanoz Yöntemi

  • Birkaç diş sarımsağı cam kavanoza koy.

  • Kapağını kapatıp 10-15 saniye hızlıca çalkala.

  • Kabuğun kolayca ayrıldığını göreceksin.

 

2. Mikrodalga Yöntemi

  • Sarımsak dişini mikrodalgaya 10 saniye koy.

  • Çıkarınca kabuğu kendiliğinden gevşer ve kolayca soyulur.

 

3. Bıçak İle Ezme Yöntemi

  • Sarımsak dişini kesme tahtasına koy.

  • Bıçağın düz kısmını üzerine bastır.

  • Kabuk hemen çatlayıp ayrılır. (Ama elinde koku kalabilir, dikkat!)

 

4. Su İçinde Bekletme

  • Sarımsak dişlerini ılık suyun içinde 5 dakika beklet.

  • Kabukları şişip kolayca çıkacaktır.

 

5. Metal Kaşık / Musluk Altında Ovma

  • Eğer elde koku kaldıysa:

    • Ellerinizi paslanmaz çelik kaşık ya da musluk altında ovalayın.

    • Çelik, sarımsaktaki kükürt bileşiklerini nötralize eder ve kokuyu alır.

 

👉 Yani en pratik ve kokusuz yöntem: Kavanozda çalkalama + gerekirse mikrodalga.

Konu Görselleri
  • Ellerinizi Kokutmadan Sarımsak Soymak İçin Mutlaka Yapın!
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?