Taze Meyve Ve Sebzelerin Raf Ömrü Ne Kadardır? Saklama İpuçlarıyla

Meyve ve sebzelerin tazeliğini nasıl korursunuz? Elma, muz, domates ve diğerleri için ideal saklama koşulları ve tazelik sürelerini öğrenin. Taze meyve ve sebzelerin raf ömrü, türlerine, saklama koşullarına ve tazelik durumlarına göre değişir. Doğru saklama yapıldığında meyve ve sebzeler daha uzun süre taze kalır. İşte yaygın bazı meyve ve sebzelerin yaklaşık taze kalma süreleri ve saklama önerileri:

Taze Meyve Ve Sebzelerin Raf Ömrü Ne Kadardır? Saklama İpuçlarıyla

🍎 TAZE MEYVE VE SEBZELERİN RAF ÖMRÜ

🍓 Meyveler

Meyve Saklama Yeri Ortalama Tazelik Süresi
Elma Buzdolabı meyve bölümü 3-4 hafta
Muz Oda sıcaklığı 2-5 gün (olgunlaşınca buzdolabı)
Çilek Buzdolabı 2-3 gün
Portakal Oda veya buzdolabı 1-2 hafta
Üzüm Buzdolabı 5-7 gün
Kiraz Buzdolabı 3-5 gün

 

🥕 Sebzeler

Sebze Saklama Yeri Ortalama Tazelik Süresi
Havuç Buzdolabı 3-4 hafta
Salatalık Buzdolabı 1 hafta
Domates Oda sıcaklığı 3-5 gün (buzdolabı tadı bozar)
Brokoli Buzdolabı 3-5 gün
Ispanak Buzdolabı (nemli kağıtla sarılı) 3-5 gün
Patates Serin, karanlık oda 2-3 hafta

 

🧊 Saklama İpuçları:

  • Buzdolabında saklanacaklar: Meyve ve sebzeleri yıkanmamış halde, nemli kağıt havluya sararak saklamak tazeliği korur.

  • Oda sıcaklığında saklanacaklar: Muz, domates gibi meyveler oda sıcaklığında saklanmalı, ancak çok olgunlaşınca buzdolabına alınabilir.

  • Patates, soğan gibi kök sebzeler: Serin, karanlık ve havalandırılan bir ortamda saklanmalı, ışık görmemelidir.

  • Kesilmiş meyve ve sebzeler: Hava almayan kaplarda veya streç filmle sarılarak buzdolabında saklanmalı, genellikle 1-3 gün içinde tüketilmelidir.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?