Karbon Hidrat Yönünden Zengin Sebzeler Nelerdir?

Karbon hidrat yönünden sebzeler genelde fakirdirler. Ancak havuç, alabaş, kök maydanozu, turp, kereviz, soğan ve sarımsakta diğer sebzelere göre daha fazladır. Yani tür bazına indirgendiğinde bazı sebzeler önemli karbonhidrat kaynakları olarakta tanımlanabilir.


Türler

Kalori (g)

Protein (g)

Yağlar (g)

Karbonhidrat (g)

Su (%)

Karnabahar

20

1.6

0.2

2.9

91

Taze Fasulye

37

2.5

0.2

6.0

93

Konserve

16

1.1

0.1

2.6

95

Mantar

19

2.6

0.1

1.9

90

Taze Bezelye

33

2.6

0.2

5.0

78

T.B.(Konserve)

51

3.6

0.2

8.4

85

Yaprak Lahana 

32

2.2

0.4

4.6

81

Hıyar

8

0.6

0.2

1.0

97

Havuç

33

0.6

0.7

5.8

90

Taze Patates

72

1.5

0.2

15.7

81

Alabaş

25

1.7

0.1

4.1

89

Pancar

27

1.0

0.1

5.3

89

Baş Salata

10

0.9

0.2

1.2

95

Kabak

23

0.8

0.1

4.5

90


TÜRLER

Kalori (g)

Protein (g)

Yağlar (g)

Karbonhidrat (g)

Su (%)

Maydanoz

50

3.5

0.7

7.0

85

Pırasa

29

2.0

0.3

4.5

91

Fındık Turpu

14

0.8

0.1

2.4

93

Ravent

13

0.6

0.1

2.4

94

Brüksel

47

4.7

0.4

5.9

84

Lahanası






Kırmızı Lahana

23

1.3

0.2

8.8

92

Kök Kerevizi

28

0.9

0.2

5.4

87

Kuşkonmaz

13

1.3

0.1

1.6

94

Ispanak

15

1.8

0.2

1.4

93

Domates

19

0.9

0.2

3.4

93

Wirsing

26

1.9

0.4

3.6

90

Soğan

42

1.2

0.1

8.9

88

Bazı sebze türlerinin 100 gr yenilebilir kısmında kalori, protein, yağ, karbonhi, su miktarları


BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?