Tohum Dezenfekte Etme Yöntemleri Nelerdir?

Tohum Dezenfekte Etme Yöntemleri

Tohumların  çimlenme ömürlerini uzun süre koruyabilmeleri için tohumları saklamadan önce dezenfekte etmeliyiz.. Tohumlarda bulunan mikroplar, mantarlar, virüsler, bakteriler ve böcekleri böylece uzaklaştırmış oluruz.  Tohumların çimlenme ömürlerini uzun süre koruyabilmeleri için tohumları saklamadan önce dezenfekte etmeliyiz.. Tohumlarda bulunan mikroplar, mantarlar, virüsler, bakteriler ve böcekleri böylece uzaklaştırmış oluruz. Ayrıca hastalıkların diğer bahçelere de taşınmasın önüne geçmiş oluruz..

Tohum Dezenfekte Etme Yöntemleri

Sarımsak solüsyonu ile yıkama: Birkaç diş sarımsağı ezerek  bir-iki  bardak suya koyup üzerini kapatarak beklemeye bırakın. Bir gün bekletin. Elde ettiğiniz solüsyonla kuru tohumları yıkayıp kurutun.

 

Kekik solüsyonunda yıkama: Bir avuç kekiği bir sürahi kaynar suya koyun ve bir gece soğumasını  bekleyin. Bu suyla tohumları yıkayıp kurutun.

 

Sirkeli suyla yıkama: Bir ölçü sirke, 10 ölçü suyla hazırlayacağınız doğal sirkeli suda tohumları yarım saat kadar bekletip kurutun.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
A
  • Admin
  • ***@sorhocam.com
Her bakterilerin ölme süresi dezenfektan için kullanılan karışımın oranına, suyun sıcaklığına ve bekleme süresine göre değişmekle beraber bu bilgiler genelleme yapılarak verilmiştir.
F
  • Filizci
  • ***@sorhocam.com
Filizlendirme öncesi tohumları sirkeli suda bekletmek zararlı bakterilerin ölmesi için yeterli mi?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?