İso 22716 standardının kapsamı altta maddeler halinde sıralanmıştır.  

Kapsam, Şartlar  Ve Tanımlar

» Personel: Kilit yetkinlik, yönetim sorumlulukları, beceriler ve eğitim, personelin sağlığı ve temizlik, ziyaretçiler ve eğitimsiz personel

» Üretim tesislerinin nitelikleri: iş kanalları, zemin, aydınlatma, tuvaletler,  duvarlar,  sarf malzemeleri, havalandırma, bakım 

» Cihazlar: Kalibrasyon, kurulum, temizlik,  bakım, sarf malzemeleri, yedekleme sistemi

» Ham madde ve ambalaj malzemeleri: temel prensipler, satın alma işlemi, kritik ve kritik olmayan ham maddeler

» Üretim: Üretim işlemleri, rehberlik prensibi, ambalaj malzemeleri, süreç kontrolleri, toplu ürün depolama,  paketleme işlemleri, hammaddeler ve stok,  stoklama

» Biten ürünler: Rehberlik prensibi, sürüm, iade, nakliye, depolama

» Kalibrasyonlar ve Kalite analizi: rehberlik prensibi, test metodları, kabul özellikleri, neticeler, referans standartları, reaktifler, çözeltiler, örnek saklama, kültür, medya, örnekleme, 

» Teknik özelliğe uygun bulunmayan ürünün işlenmesi: dökme ürünler, mamul ürünler, ham madde ve ambalaj, reddetme

» Atık yönetimi: Atık çeşitleri, rehberlik prensibi,  atılma, konteynerler

» Taşeronluk: Üretim, analiz, paketleme, sözleşme kabulü, cihaz ve denetim sözleşmeleri, yazılı anlaşmalar

» Sapmalar, geri çağırmalar ve şikayetler: ürün şikayetleri, ürün geri çağırma

» İç denetim

» Dokümantasyon

» Değişiklik kontrol

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?