Bs En 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları Nelerdir?

BS EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları Nelerdir?

BS EN 16001 Enerji Yönetim sistemi belgesi faydaları alt bölümde maddeler halinde yazılmaktadır.

• » Üst idarenin  katılımı sağlanır. 
  • » Firmanın içine diğer sistemleri ile enerji yönetim sistemi faaliyetleri birbirini tamamlar. 
  • » Tüm enerji masrafları gözden geçirilir ve Enerji envanteri ortaya çıkartılarak yüksek tasarruf sağlayacak enerji faktörlerine odaklanma sağlanır. 
  • » Daha verimli  bir aşamaya götüren enerji süreç haritalarının oluşturulmasını  sağlar.
  • » Çalışanlar eğitimli, yetki ve sorumluluklarının farkındadırlar ve o sebeple uyumun sağlanmasında daha fazla katkı gösterirler. 
  • » Enerji harcamasında sapmalara sebebiyet verebilecek durumların meydana gelme  risklerinin minimize edilmesi   sağlanır. 
  • » Enerji harcaması tahmin edilebilir duruma gelir. Gizli kalmış yada bilinmeyen sapmalar ve atıklar açığa çıkar ve ihtiyaç duyulan faaliyetler gerçekleştirilir. Karar vermeyi kolaylaştıracak garanti bilgiler elde edilir. 
  • » Eğilimler ortaya çıkar. İlerlemeye  açık alanlar ve zayıf taraflar belirlenir ve uygulama  başlatılır. 
  • » Üst idarenin  devamlı iyileştirmeye dair odaklanması sürdürülür.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?