SAĞLIK REHBERİ
Bir gıda maddesinde aflatoksinin oluşması için ilk koşul, bu toksini yapan küfün sporlarının gıda maddesine bulaşması; daha önemli ikinci koşul ise, gıdanın kendisinin ve bulunduğu ortamın, bu küf sporlarının çimlenerek çoğalmasını sağlayacak şartlara sahip olmasıdır.
Devam Et
Son yıllarda yaşamımızı önemli derecede etkilediği için sıklıkla sözü edilen aflatoksin, günlük yaşantımızda her yerde karşılaştığımız küflerden bazılarının,ürettikleri birçok kimyasal maddelerden biridir.
Devam Et
Ağız kokusundan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün. Bunlar; peynir: yapılan araştırmalar yemekten hemen sonra yenilen peynirin, ağız ortamındaki asit düzeyini azalttığını ve bu sayede çürük oluşumunu engellediğini gösteriyor. Ayrıca peynir yemek, koku oluşumunun da önüne geçiyor. Elma, armut, havuç:
Devam Et
Ağız kokusu birçok insanın ortak sorunu olan ve zor durumda bırakan sorunudur. Ağız kokusu bu geçici bir rahatsızlıkta olabilir uzun yıllar da sürebilmektedir. Bunun için erken ve doğru önlemler alınmalıdır. Bu konuda ise bitkisel yöntemler ön plana çıkmaktadır.
Devam Et
Ailesel kolesterol yüksekliği (fh) nedir, kimlerde görülür, kalp hastalığı riski nedir? Belirtileri, genetik geçişi ve tedavi yöntemlerini öğrenin. Ailesel (genetik) kolesterol yüksekliği nedir?
Devam Et
Alkol ve sigara diyabet yönetimini nasıl etkiler? Kan şekeri dalgalanmaları, insülin direnci ve komplikasyon risklerini önlemek için alkol ve sigara kullanımının diyabet üzerindeki etkilerini öğrenin.
Devam Et
Alzheimer hastalığından koruyucu besinler yapılan çalışmalar, baharatların, beyinde oluşan plakları parçalamaya ve bellek zayıflığına neden olan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. İşte bu nedenle alzheimer hastalığından korunmak için.... Kabak çekirdeği tüketin!
Devam Et
Andız pekmezinin faydası ve zararı andız ağacının kozalaklarından elde edilen bir pekmez çeşididir. Andız meyveleri ekim ayında olgunlaşır. Andız pekmezinin faydaları andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Andız pekmezini artık birçok markette ve aktarlarda bulmak mümkün.
Devam Et
Antioksidan, organizmada serbest radikalleri tutan bileşiklerin genel adıdır. Sindirim, gerilim, çevre gibi faktörlere bağlı olarak oluşan serbest radikaller, hücreye ve dna'ya zarar verir. Ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalanmayı kolaylaştırır ve yaşlanma sürecini hızlandırır.
Devam Et
Aşıların özellikleri, günlük hayatta ölümcül hastalıkları bile önleyen virüs, bakteri gibi enfeksiyon etkenlerine karşı panzehir olarak kullanılır aşılar. Aşılar; hastalık etken parçaları, çeşitli zehirli maddeler ve zayıflatılmış hastalık virüslerinden oluşur.
Devam Et