PROFESYONEL MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Bal mantarı nedir? Latince adıyla armillaria genus olarak bilinen ve ülkemizde sadece mantar yetiştiricilerinin bildiği ama yetiştiricilerin nasıl yetiştirilir hakkında bir bilgi sahibi olmadıkları bal mantarı sınıfına dahil birçok mantar türü bulunuyor. Devam Et
Bal mantarı üzerindeki sarı renk nedeniyle bal mantarı olarak adlandırılan mantar, hızlıca yetişebilen ve çoğalabilen bir türdür. İstanbul'da belgrad ormanı'nda görmek mümkündür. Şekil olarak yediğimiz kültür mantarlarına en çok benzeyen türdür. Ancak yüksek oranda tüketimi tavsiye edilmez. Devam Et
Biftek mantarı (fistulina hepatica) biftek mantarı, fistulinaceae familyasından yenebilen bir mantar türü. Şekli çiğ eti andırdığından ve kesildiği zaman kırmızı bir sıvı çıkardığı için biftek mantarı ismini almıştır. Fransa'da pazarlarda halen satılmaktadır. Tadı, ekşimsi ve hafif asidiktir. Devam Et
Biyolojik mücadelenin kültür mantarında kullanımı kültür mantarındaki gelişimin ve üretim miktarının gün geçtikçe artan bir seyirde devam etmesi, beraberinde de bazı sıkıntıları getirmektedir. Devam Et
Borazan mantarı borazan mantarını diğer mantarlardan koyu rengiyle ayrılan ve korku yaratabilecek olan borazan ya da bilinen adıyla trompet mantarı, hem lezzetli hem de pahalı bir mantardır. Devam Et
Çam kabara mantarı, isminden de anlaşılacağı gibi çam ormanlarında çam ağaçlarına tutunarak büyüyen bir mantardır. Diğer mantarlara göre çam kabara mantarı yenirken mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir. Çünkü alerjik konular söz konusu olabilir. Devam Et
Cincile mantarı, bolu ve karaman yörelerinde kendisini görmeniz mümkün olan cincile mantarı, köknar ve iğne yapraklı ormanlarda yer alır. Özel ve aromatik bir tadı vardır. Oldukça etli bir bir mantar olan cincile mantarının sotesi tercih nedenidir. Devam Et
Çörek mantarı (boletus edulis), boletaceae familyasından yenilebilen mantar türü. Bilimsel adındaki bolet latincede üstün mantar, edulis te yenebilen anlamındadır. En beğenilen mantarlardan biridir. Sote, makarna sosu, çorba, hatta çiğ olarak yenebilir. Devam Et
Çörek mantarı nedir? Çörek mantarı (boletus edulis), boletaceae familyasındandır. Bolet latincede üstün mantar, edulis'te yenebilen anlamındadır. En beğenilen mantarlardan biridir. Ülkemizde henüz yetiştiriciliği yapılamayan bu mantar türü, özellikle fransa mutfağında çok kullanılmaktadır. Devam Et
Evde kültür mantarı nasıl yetiştirilir? Kültür mantarı, doğru koşullar sağlandığında evde kolayca yetiştirilebilen besleyici ve lezzetli bir gıda ürünüdür. Bu yazıda adım adım evde kültür mantarı yetiştirme yöntemlerini, gerekli malzemeleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları bulabilirsiniz. Devam Et
Sayfalar (8 - 1) 1 2 3 4 5 6 7 8 » »»
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?