Artan dünya nüfusu ile paralel olarak gıdanın önemi de sürekli artmaktadır.Gıdanın artan önemi ile birlikte güvenli gıda ve tüketici sağlığı yüksek derecede önem kazanmıştır. Tüketici sağlığını birebir etkileyen gıdaların kalitesi, aşağıdaki konularla ilgilidir.

  1. Temel gıda kimyası
  2. Besin öğeleri
  3. Mineraller
  4. Toksinler
  5. Boyar maddeler
  6. Ağır metaller
  7. Gıda katkı maddeleri
  8. Bitkisel gıda üretiminde kullanılan tarım ilaçları
  9. Hayvansal gıda üretiminde kullanılan yem ve yem katkı maddeleri
  10. Gıda ambalajları


Gıdaların kalitesi etkileyen bu konular bir çok kimyasal etkene bağlıdır.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sadri
  • ***@sorhocam.com
Analizi en zor olan hangisidir?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?